Skip to content

Loihdimme puitteet käännekohtaamisille

Expomark on messujen ja ammattitapahtumien
näkemyksellinen toteuttaja

Rakennamme terveys- ja teollisuusalojen tulevaisuutta tuomalla yhteen alojen tärkeimmät yritykset, osaajat ja toimijat. Tuomme näiden alojen merkittävimmät ammattitapahtumat ja -messut lähellesi – ympäri Suomen.

Erikoisosaamistamme on loihtia näihin tapahtumiin ja messuille kaikki tarvittava. Saamme hommat sujumaan ja tunnelman kattoon, niin että teillä on kaikki mahdollisuudet käänteentekeville kohtaamisille.

Kehitämme toimintaamme systemaattisesti, jotta voimme tarjota teille yhä tuloksellisempia kohtaamisia.

Ammattitapahtumien ja -messujen järjestäminen ammattilaisen avulla tuo parempia tuloksia.

Meillä niistä on kirkas näkemys ja vankka kokemus yli kolmenkymmenen vuoden ajalta. Onnistuneet messut ovat yhteinen tavoitteemme.

#käännekohtaamisia

Missiomme

Edistämme suomalaisten terveys- ja teollisuusalojen elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kohtaamisia.

Arvomme

Joukkovoima

 • Vain yhteistyöllä voimme loihtia onnistuneita tapahtumia
 • Yhdessä olemme enemmän ja uudistumme rohkeasti
 • Tiimi tuo iloa ja yhteistä hyvinvointia

Uudistaminen

 • Kuuntelemme verkostojamme ja tunnistamme hiljaisia signaaleja
 • Autamme asiakkaitamme kehittämään omaa (liike)toimintaansa
 • Rakennamme yhdessä parempaa tulevaisuutta

Vastuullisuus

 • Kohtelemme kaikkia yhdenvertaisesti
 • Huomioimme tapahtumien elinkaarivaikutukset
 • Tunnemme vastuumme ja edistämme ympäristöä vaalivia ratkaisuja

Kuulumme Suomen Messut konserniin.

Kaikkien messutapahtumiemme luvut tarkistaa MediaAudit Finland.

Expomark toteuttaa tapahtumat tiiviissä yhteistyössä kumppaneidensa kanssa

Promaint Jaakko Tennilä

Jaakko Tennilä
toiminnanjohtaja, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry

 • Miksi messumedia on toimiva teidän toimialallenne?

Vaikka monet asiat hoituvat verkossa, ei ihmisten välistä kohtaamista voita mikään. Jäsenemme osallistuvat merkittävissä määrin messutapahtumiin sekä Suomessa että kansainvälisesti. Näemme, että myös yhdistyksellemme on tärkeätä olla mukana messutapahtumissa, joissa sidosryhmämme ovat.  

 • Miten yhteistyö Expomarkin kanssa toimii ja mitkä ovat vahvuutemme messujärjestäjänä?

Olemme tehneet yhteistyötä Expomarkin kanssa päivästä 1 lähtien ja olleet erittäin tyytyväisiä yhteisiin saavutuksiin. Joustavuus tapahtumien toteuttamisessa ja laaja kontaktiverkosto alan toimijoihin ovat mahdollistaneet onnistuneiden tapahtumien toteutuksen. Laaja-alainen ammattitaito ja halu kehittää tapahtumia markkinalähtöisesti on Expomarkin geeneissä.  

Invalidiliitto Sinikka Rantala

Sinikka Rantala
viestintäjohtaja, Invalidiliitto ry

 • Miksi messumedia on toimiva teidän toimialallenne?

Apuvälinealalla on mielestäni todella tärkeää, että sekä apuvälineiden käyttäjät että muut apuvälineiden hankinnoista päättävät pääsevät näkemään ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Markkinoille tulee jatkuvasti myös uusia ratkaisuja, joiden on syytä saada näkyvyyttä, jotta koko ala kehittyisi.

Apuvälinemessut on alansa suurin messutapahtuma maassamme, ja siellä tavataan vanhoja tuttuja, verkostoidutaan sekä osallistutaan mahdollisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutustilaisuuksiin. Olen ilokseni huomannut, että varsin monet jäsenyhdistyksemme järjestävät koko päivän tutustumisretken messuille. Se on yhdistyksille yksi vuoden kohokohdista.

 • Miten yhteistyö Expomarkin kanssa toimii ja mitkä ovat vahvuutemme messujärjestäjänä?

Invalidiliitto ja Expomark ovat tehneet Apuvälinemessuja yhdessä alusta alkaen eli vuodesta 1988 ja itsellänikin on tästä yhteistyöstä kokemusta jo parilta vuosikymmeneltä. Erityisesti arvostan Expomarkin monipuolista osaamista ja erinomaista jatkuvaa vuoropuhelua, kun messuja suunnitellaan ja järjestetään. Yhteistyökumppaneiden aktiivinen kuuntelu on mielestäni yksi Expomarkin vahvuuksista. Toiminnan joustavuus on messualalla myös tärkeää, koska tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Sen osalta en ole koskaan havainnut Expomarkin kanssa työskennellessäni mitään ongelmia, päinvastoin.

Expomarkin tarina

Expomarkin tavoite on ollut vuodesta 1988 lähtien tuoda teollisuuden ja terveyden ammattilaiset yhteen messuille ja tapahtumiin kehittämään alojensa parempaa tulevaisuutta. Näiden alojen  kärkitoimijoiden kanssa luomme puitteet käänteentekeville kohtaamisille, joissa rakennetaan suomalaista elinkeinoelämää edistäviä ratkaisuja. Kaikki toimialansa huipputapahtumat suunnittelemme yhteistyössä alojen yhdistysten ja asiantuntijoiden kanssa.

Yhteistyötä, kasvua ja kehitystä

Yhteistyö perustajajäsenten, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Invalidiliitto ry:n, kanssa on ollut tiivistä läpi vuosien. Edelleen järjestämme kunnossapitoalan tapahtumia Promaint ry:n kanssa ja Apuvälinemessuja Invalidiliiton kanssa. Vuodesta 2005 lähtien Expomark on ollut osa Suomen Messut Osuuskuntaa.

Tehdaspalvelu- ja Apuvälinemessut saivat 1990-luvun alussa seurakseen Energiamessut sekä Pohjoinen Teollisuus ja Hyvä Ikä -messut. Lempinimellä Pote kulkeva Pohjoinen Teollisuus on Expomarkin repertuaarin ainoa tapahtuma, joka nimensä mukaisesti keskittyy toimialan sijaan alueeseen. Uusimpia tulokkaita ovat 2018 ensi-iltansa saanut Fysioterapia & Kuntoutus -tapahtuma sekä 2021 toukokuussa järjestettävä Proforest.

Niin teollisuus, terveysala kuin messut ovat kolmenkymmenen vuoden aikana kokeneet valtavia muutoksia. Teknologia, automaatio, robotiikka, digitalisaatio, big data sekä muuttuvat arvot ja asenteet ovat mullistaneet kaikki toimintaympäristöt. Ihmisten tarve kohdata ja kehittää tulevaisuutta yhdessä on kuitenkin säilynyt. Inspiroivissa kohtaamisissa ihmiset yhä uudelleen innostuvat omasta alastaan sekä kollegoiden ja asiakkaiden tapaamisesta. Siksi haluamme tarjota käänteentekeviä kohtaamisia.

Tapahtumia ympäri Suomen

Tapahtumiamme on järjestetty ympäri Suomen, siellä minne ihmisten on ollut helppo tulla. Nykyisin päätapahtumamme pidetään Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Kalajoella. Tehokas noin kymmenen hengen tiimimme tuottaa tapahtumat Jyväskylän toimipisteestämme käsin. Yhteensä tuotamme 6–8 merkittävää tapahtumaa, jotka kaikki järjestetään kahden vuoden välein.

Expomarkilaisia yhdistää vilpitön palo teollisuuden ja terveyden alojen tärkeiksi kokemiimme aiheisiin. Koemme niiden edistämisen merkitykselliseksi ja nämä alat ovat todella onnistuneet tapahtumansa ansainneet.

Mikäli toimialasi on vielä huippukohtaamista vailla, ota yhteyttä ja tehdään toteutus yhdessä!

Ota yhteyttä Expomarkiin