Skip to content

Kohtaamisia. Näkemyksiä. Oivalluksia.

Tietoa tapahtumistamme

Tutustu Exopmarkin ja tapahtumiemme ajankohtaisiin kuulumisiin.
Näkökulmia ja nostoja messujen ja tapahtumien onnistuneista toteutuksista.

Tiedote 16.11.2023

Kansainväliset Erämessut siirtymässä Expomarkin järjestämisvastuulle

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) ja Suomen Messut Oyj ovat sopimassa Kansainvälisten Erämessujen siirtymisestä Suomen Messujen järjestämisvastuulle. Erämessut järjestetään jatkossakin Riihimäellä mutta käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Messujen tytäryhtiö Expomark Oy. Siirtyminen tukee tapahtuman kehittämistä ja kansainvälistymistä. Siirtymän on määrä tapahtua kesällä 2024 järjestettävien Erämessujen jälkeen.

Tiedotteeseen
Kuva Riihimäen Erämessuilta, mukavaa messupöhinää ulkoilmatapahtumassa

Riihimäen Erämessut 2022

Tiedote 11.11.2023

Apuväline-tapahtuma onnistuneesti päätökseen Tampereella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.–11.11. järjestetty Apuväline 2023 -tapahtuma viritti keskustelua apuvälinepalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Tapahtuman yhteydessä järjestetyssä Päättäjäfoorumissa puhuttiin erityisesti apuvälineiden luovutusperusteista ja vastuunjaosta alueilla. Expomark järjestää Apuväline-tapahtumaa yhdessä Invalidiliiton kanssa. Yhteistyössä mukana MedTech Sailab ry:n apuvälinejaosto, Näkövammaisten liitto ja Suomen Paralympiakomitea.

Tiedotteeseen

Kuva 2023 Apuväline-tapahtumasta, yläviistosta otettu, mukavaa messupöhinää.

Tiedote 16.8.2023

Kuntoutuksen, esteettömyyden ja apuvälinealan vaikuttavat ratkaisut esillä Tampereella

Apuväline-tapahtuma järjestetään jälleen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023. Teemoina ovat erityisesti apuvälineiden vaikuttavuus ja arjen ratkaisut, mutta myös mm. hyvinvointialueiden toiminta ja uudet teknologiat puhuttavat. Apuväline 2023 tarjoaa tietoa ja uutuuksia niin apuvälinealan ammattihenkilöille, päättäjille kuin apuvälineiden käyttäjille, ja ratkaisuja löytyy kaiken ikäisille.

Lue tiedote

 

Kuva 2022 Apuväline-tapahtumasta, apuvälineradalta.

Ajankohtaista 21.6.2023

Expomarkin uusi verkkopalvelu eShop on nyt auki!

Expomarkin uusi verkkopalvelu eShop palvelee messutapahtumiemme näytteilleasettajia näppärästi ja kattavasti. Sieltä voi varata paikan, tehdä tilauksia ja hoitaa oman osallistumisen käytännön järjestelyjä. Ensimmäisenä uutta verkkopalvelua pääsee kokeilemaan marraskuun Apuväline-tapahtuman näytteilleasettajat. Syksyllä palveluun avautuu lisää tulevia tapahtumia.

eShop

Kuvakaappaus eShopin etusivusta

Tiedote 13.5.2023

Proforest oli jälleen ajankohtainen läpileikkaus metsä- ja konealan laajasta ja tärkeästä kentästä

Proforest 2023 keräsi yli 4700 vierailijaa Kalajoen lentokentälle 12.-13.5. Tapahtumassa oli yli 180 näytteilleasettajaa, jotka esittelivät tuotteitaan ja palveluitaan sekä järjestivät demoja ja pieniä työnäytöksiä. Tänä vuonna tapahtumassa oli myös lavaohjelma, joka tarjosi tietoa ajankohtaisista teemoista. Messut ovat tärkeä paikka verkostoitua ja innostua alan uusista tuulista sekä tehdä kauppaa ja tavata asiakkaita. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään vuonna 2025.

Lue tiedote

Proforest 2023 messuvieraita tutustumassa metsäkoneisiin. Kuva: Vesa Rönty / Visit Kalajoki

Kuva: Vesa Rönty / Visit Kalajoki

9.5.2023

Metsä- ja konealan tapahtuma Proforest starttaa Kalajoella

Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma Proforest järjestetään pe-la 12.-13.5. Kalajoen lentokentällä. Mukana on yli 180 näytteilleasettajaa esittelemässä laite- ja tuoteuutuuksiaan. Uutta tapahtumassa on myös huikea ajankohtainen lavaohjelma. Maaseudun Tulevaisuus -ohjelmalavalla kuullaan paneelikeskusteluja mm. metsäpolitiikasta ja puukaupan näkymistä. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan!

Proforest

Proforest Kalajoella 12.-13.5.2023

14.6.2022

Messutapahtumat onnistuneesti käyntiin

Toukokuussa pääsimme pitkästä aikaa verkostoitumaan Expomarkin tapahtumissa uusimpien ratkaisujen ja ajankohtaisten kuulumisten äärellä. Expomarkin toukokuu täyttyi tapahtumista. Toteutimme Teknolgia-tapahtumaan Energia ja Kunnossapito -teemat, Apuvälinemessut sekä Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman. Kaikissa tapahtumissa iloittiin kasvotusten kohtaamisista ja antoisista keskusteluista.

Syksyllä tavataan ajankohtaisten aiheiden parissa. Hyvä Ikä, Fysioterapia & Kuntoutus sekä Energiamessut. Tapahtumat on järjestetty edellisen kerran 2018 syksyllä, 2020 koronavuoden vuoksi. Energia ja myös vanhustyö ovat tällä hetkellä hyvin ajankohtaisia teemoja ja tärkeitä ratkaisuja haetaan molempiin. Messutapahtuma tarjoaa oivallisen foorumin käsitellä aiheita monesta näkökulmasta.

Toivotamme hyvää kesää, syksyn tapahtumissa tavataan!

Kesän uutiskirje

Kuva Expomarkin tiimistä

19.5.2022

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa katsottiin yhdessä tulevaisuuteen

Ouluhalli täyttyi 18.–19.5. teollisuuden uusista tuulista, kun Pohjoinen Teollisuus keräsi teollisuusalan ammattilaiset yhteen. Kahteen päivään mahtui yli 330 näytteilleasettajaa, 3350 tapahtumavierasta ja lukuisia ajankohtaisia puheenvuoroja. Seuraavan kerran tapahtuma siintää vuodessa 2024.

Lue koko tiedote

Yleiskuva messuilta 2022, Ouluhalli täynnä messuosastoja

13.5.2022

Apuvälinemessut viitoitti tietä hyvän elämän lähteille

Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.5. järjestetyt Apuväline ja Liikuntamaa -tapahtumat johdattelivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja apuvälineiden käyttäjiä hyvän arjen pariin. Messuteemana oli erityisen hyvä arki. Ratkaisuja ja uusia tuotteita opiskeluun, työllistymiseen, harrastamiseen, matkailuun ja yhdenvertaisen osallisuuden mahdollisuuksiin tarjosi 150 näytteilleasettajayritystä.

Lue koko tiedote

Kuva 2022 messuilta, Fysiolinen osastolta

18.3.2022

Haemme asiakaspalvelun osaajaa tiimiimme

Sykkiikö sydämesi hyvin organisoiduille tapahtumille ja messuille? Etsimme tapahtuma-alasta innostunutta Asiakaspalvelun osaajaa alkamassa olevaan sesonkiin. Työsuhde solmitaan aluksi kesäkuun loppuun saakka, mutta mahdollisuus työsuhteen jatkamiseen lasketaan eduksi. Hae pian, haastattelut käynnistyvät heti.

Lue lisää ja hae mukaan tiimiimme!

 

Haemme asiakaspalvelun osaajaa

25.2.2022

Haluatko motivoivaan myyntityöhön tapahtumien pariin?

Haemme osaavaa ja innostunutta myyjää joukkoomme tekemään B2B-myyntiä terveysalan tapahtumiimme. Hae 23.3. mennessä!

Lue lisää ja tule meille työkaveriksi

Haemme B2B myyntipäällikköä Expomarkin tapahtumille

Lämmin kiitos kaikille tästä vuodesta!

Syksyllä pääsimme avaamaan messutapahtumat onnistuneesti Proforest-messuilla, joka kokosi metsäalan toimijat Kalajoen maisemiin. Katsoessa ihmisten keskusteluja työkonenäytösten ja messuosastojen uutuuksien äärellä, kohtaamisten merkitys kristallisoitui jälleen selkeästi.

Tehdään tapahtumavuodesta 2022 turvallinen ja upea – täynnä uusia oivalluksia ja käänteentekeviä kohtaamisia!

Sitä ennen, lomailemme 23.12.2021 – 3.1.202.

Toivotamme teille oikein iloista ja ihanaa joulun aikaa sekä onnellista uutta vuotta!

Expomarkin tiimi:
Eini, Marko, Merja, Nina, Taina, Tiina ja Tomi

Iloista joulua toivottaa Expomark

Tiedote 9.12.2021

Koronapassi käyttöön Expomarkin tapahtumissa

Yleisötilaisuuksiin kohdistuvat rajoitukset ovat kiristyneet eri puolilla Suomea. Expomark ottaa rajoitusten voimassa ollessa käyttöön koronapassin, mikä on vaihtoehtona osallistumisrajoituksille tapahtumissa. Ensi vuoden tapahtumien valmistelut jatkuvat täydellä teholla.

Lue koko tiedote

..

Expomarkin tulevia tapahtumia:

 

Messukeskus / 1.12.2021

Messukeskus: Koronapassi käyttöön heti jos tapahtumien osallistujamääriä rajoitetaan

Helsingin Messukeskus ottaa koronapassin käyttöön kevään messutapahtumissaan heti, jos aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien osallistujamääriä. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti eilen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle rajoituksia sisätiloissa järjestettäville yleisötilaisuuksille. Kevään tapahtumien valmistelu jatkuu täysipainoisesti.

Expomark on mukana Messukeskuksessa ensi keväänä:

Lue koko tiedote

 

Messukeskus Helsinki

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry / 27.10.2021

Loppuvuonna luvassa noin 20 messutapahtumaa eri puolilla maata – alkusyksyn messut houkutelleet jopa ennätysmäärin kävijöitä

”Ihmisillä on nyt paljon patoutunutta intoa lähteä elämyksellisiin tapahtumiin. Harrastuksiin liittyvät tapahtumat vetävät kävijöitä, koska niissä saa helposti uusimmat tiedot, tuotteet ja tapaa samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä”, Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Marja Pekkanen sanoo.

Lue koko tiedote

Proforest 2021

Expomark järjesti onnistuneesti metsäalan keskeisimmän tapahtuman Proforestin syyskuussa Kalajoella. Kuva: Visit Kalajoki / Vesa Rönty

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry / 20.8.2021

Ruotsissa messu- ja kauppakeskuksia kohdellaan samoin säännöin

Ruotsissa kauppakeskuksia ja messukeskuksia kohdellaan terveysturvallisuudeltaan samanveroisina ja samoin säännöin. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry ihmettelee, miksei Suomessa toimita samoin. Messuala on panostanut voimakkaasti terveysturvallisuuteen ja yli 450 kaupallisen tilan COVID-19 – turvallisuusauditoinnin tehneen SAFE Asset Groupin selvityksen mukaan suomalaisilla messuilla on jopa turvallisempaa kuin kauppakeskuksessa.

Lue koko tiedote

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry / 9.8.2021

Kaikki tapahtumat eivät ole ilta-aikaan venyviä festareita

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry haastaa päättäjät ymmärtämään tapahtumien väliset erot ja laatimaan rajoitukset sen mukaisesti. ”Ilta-aikaan painottuvia massafestareita ei voi niputtaa yhteen messujen, kongressien ja yritystapahtumien kanssa”,  jyrähtää MeTa ry:n puheenjohtaja Marja Pekkanen.

Lue koko tiedote

Kuva HIMSS tapahtumasta Meta ry tiedote elokuu 2021

Keväälle 2021 suunnitellut tapahtumat uusiin ajankohtiin

Expomark on siirtänyt keväälle 2021 suunnitellut tapahtumat uusiin ajankohtiin. Koronarokotukset tuovat jo positiivisia tuulia pandemiauutisiin kotimaassa ja livekohtaamisia odotetaankin jo kovasti. Vielä hetki maltetaan ja syksyllä tavataan!

2021 tulossa uutta ja tuttua

Rauhallista joulun aikaa ja onnea tulevalle vuodelle

2020 oli merkityksellinen ehkä eri tavoin, mitä moni alkuvuodesta odotti. Pandemia, turvavälit, etäyhteydet, digiloikka – melkoinen vuosi takana. Korona haastoi terveyttä, taloutta, mutta myös asenteita ja toimintatapoja.

Yksi pysyvä asia on ihmisten halu kohdata toisiaan ja kokoontua yhteen tapahtumiin. Haluamme verkostoitua ja viihtyä tiedon ja elämysten parissa niin työssä kuin vapaa-ajalla. Odotamme kovasti, että kohtaamme jälleen tapahtumissa ja tilaisuuksissa tulevan 2021 vuoden aikana.

2020 vuoden alussa uudistimme Expomarkin ja tapahtumien verkkosivuja. Kehitystyö jatkuu ja ensi vuoden aikana saamme asiakkaillemme ja tapahtumien kävijöille tapahtumien verkkosivuista entistä antoisammat.

Expomarkin 2020 messutapahtumat jouduttiin koronan vuoksi siirtämään uusiin ajankohtiin. Ensi vuonna on tulossa uutta ja tuttua, etusivulta näet tulevat tapahtumamme.

Tulevat tapahtumat

Expomark joulukortti 2020

Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus -messut siirtyvät vuoteen 2022

Huhtikuulle 2021 suunnitellut Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus -messut päätettiin siirtää vuoteen 2022. Koronatilanne näyttää kevään osalta vielä epävarmalta, joten vanhustyön ja kuntoutuksen tapahtuma päätettiin siirtää. Kerromme lisää tulevasta tapahtumakokonaisuudesta ja ajankohdasta myöhemmin.

Syksyn Pohjoinen Teollisuus ja Energiamessut siirtyvät

Expomarkin Pohjoinen Teollisuus ja Energiamessut siirtyvät tältä syksyltä. Pohjoinen Teollisuus järjestetään 2.-3.6.2021 Ouluhallissa Energiamessut syksyllä 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Siirtopäätökset syntyivät hyvässä yhteistyössä näytteilleasettajien kanssa ja edelliskerran kävijöille tehtyjen kyselyjen perusteella. ”Tapahtumiemme perusta on tuoda yhteen alojen tärkeimmät yritykset, osaajat ja toimijat. Haluamme toteuttaa kansainväliset ja laadukkaat tapahtumat, kun kaikilla on jälleen mahdollisuus osallistua.” perustelee toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma siirtyy kesäkuulle 2021

Energia 2020 -tapahtuma siirtyy syksylle 2022

 

Kuva Energiamessuilta 2018

Kuva: Energiamessut 2018 Tampereella

Messuala selvitti: Seitsemän kävijää kymmenestä haluaisi jo messuille

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry selvitti kattavasti näytteilleasettajien ja kävijöiden toiveita ja suhtautumista messutapahtumien avaamiseen poikkeustilan jälkeen. Peräti 74% vastanneistä kävijöistä olisi jo valmiita osallistumaan messuille. Messujärjestäjille laadittava kattava omavalvontaohjeistus valmistuu kesäkuun aikana. Terveys ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Lue tiedote

Kuva Energiamessuilta 2018

Expomark #käännekohtaamisia

Uudella innolla ja ilmeellä messutapahtumien avautumiseen

Odotamme Expomarkin messutiimin kanssa jo innolla, että voimme taas tavata tapahtumissa innostavien keskustelujen äärellä. Valmistaudumme tapahtumien turvallisuuteen huolellisesti. Expomark starttaa tapahtumiin kirkastetulla brändillä. Käänteentekevissä kohtaamisissa luodaan parempaa tulevaisuutta.

Lue lisää

Ota yhteyttä Expomarkiin

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa Expomarkin uutiskirje ja kuule ensimmäisten joukossa tapahtumiin liittyvät ajankohtaiset uutiset

* Pakollinen kenttä

 

Expomarkin tapahtumat – asiakaskirjeet