Tahto ammatilliseen kehittämiseen tuo fysioterapeutit suurtapahtumaan

27.06.2018

Fysioterapeutit ovat ammattikunta, joka kehittää osaamistaan ja taitojaan aktiivisesti. Ammattitaito on korkeatasoista jo tutkintokoulutuksessa, ja ammattilaiset tarttuvat työtään tukeviin kouluttautumisen mahdollisuuksiin innokkaasti. Siksi on myös luonnollista juhlistaa liiton 75-vuotista taivalta osaamisen kehittämisen merkeissä suurtapahtumassa.

Ammattiliittona olemme koulutustarpeiden ja alan tärkeiden teemojen ytimessä. Kysymme jäseniltämme mikä on heidän työssään ajankohtaista ja tartumme koulutustarjonnassamme siihen. Suomen Fysioterapeutit on jo pitkään järjestänyt Fysioterapiakongressin joka kolmas vuosi. Se on korkeatasoinen tapahtuma, jonka tavoitteena on tarjota osaamisen kehittämisen mahdollisuus fysioterapian ammattilaisille ja edistää alan sisäistä vuorovaikutusta. Ammattiliiton tarjoamalle laadukkaalle ja monipuoliselle koulutukselle tuntuu olevan kysyntää, vaikka koulutustarjonta alalla on kaikkiaan runsasta.

Suurtapahtuma Suomen Fysioterapeuttien 75-juhlavuoden kunniaksi

Lokakuussa 2018 ensimmäistä kertaa pidettävien Fysioterapia & kuntoutus -messujen yhteydessä pidettävien Fysioterapian koulutuspäivien sisältö vastaa fysioterapeuttien itse esittämiin kehittämistarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Työelämän kokemuksia ja kokemuksia pilottihankkeista kuullaan case-esimerkeissä puheenvuoroina ja posterinäyttelyssä. Asiantuntijapuheenvuoroissa esillä ovat esimerkiksi kivunhoito, kuntoutuksen vaikuttavuus, hoitotilanteiden vuorovaikutus, motivaatio ja etäkuntoutus. 

Kaksipäiväisten koulutuspäivien ohjelmaa täydentävät oman alan messut sekä hyvään vanhuuteen keskittyvät Hyvä Ikä 2018 -messut. Expomarkin esittämä idea messuista Koulutuspäivien ja alaamme tukevan toisen tapahtuman yhteydessä tuli kuin tilauksesta. Ammattiosaamista tukeva suurtapahtuma on meille jäsenkuntaamme palveleva ja näyttävä tapa juhlistaa Suomen Fysioterapeuttien 75 toimintavuotta.

Fysioterapiakongressiin on aina kuulunut myös pienimuotoinen näyttelyalue, jossa alalla toimivat yritykset ovat voineet esittäytyä. Kiinnostus näyttelyaluetta kohtaan on ollut suuri niin näytteilleasettajien kuin niihin tutustuvien fysioterapian ammattilaisten keskuudessa. Nyt messutapahtuman yhteydessä näyttelyalue on moninkertainen aiempaan verrattuna. Messujen ohjelmaan on valittu erittäin kiinnostavia puheenvuoroja. Se ja mahdollisuus tutustua yritysten ja organisaatioiden messuosastoihin täydentävät hienosti koulutuspäivien sisältöä.

Kollegojen kohtaaminen on osa ammatillista kehittymistä

Tapahtumat kiinnostavat tämän ammattikunnan keskuudessa ja niihin tullaan mielellään, vaikka arki onkin intensiivistä. On hienoa huomata, että inhimillistä kohtaamista kaivataan edelleenkin, vaikka verkkoviestintä mahdollistaa nopean tiedonkulun ja yhteydenpidon. Tapahtumassa on aikaa jutella ja rauhoittua hetkeksi arjen tohinassa yhteisten kiinnostuksen kohteiden äärelle. Tapahtumiemme kävijäpalautteessa on korostunut, että eri puolilla Suomea toimivien kollegoiden tapaaminen on meidän alallamme korvaamattoman tärkeää ja osa ammatillista kehittymistä.

Expomarkin kanssa tapahtuman järjestäminen on tuntunut selkeältä ja turvalliselta alusta alkaen. Tulihan jo idea tähän tapahtumaan heiltä. Meillä on kokenut kumppani, johon voimme luottaa. Messutapahtuman järjestäminen on heidän vahvuutensa, joten voimme jättää sen huoletta heidän harteilleen. He pitävät meidät ajan tasalla. Olen ilokseni huomannut, että Expomarkissa on perehdytty myös tähän toimialaan ja tunnetaan alan kontakteja, mikä on suuri etu. Olemme voineet suunnitella tapahtumaa aidosti yhdessä kaikkien osapuolten osaaminen yhdistäen.

 

Hanna Häkkinen
Kehittämisasiantuntija, Suomen Fysioterapeutit ry

Hanna Häkkinen Suomen Fysioterapeutit

Takaisin