BtoB-myyjän ykköstavoite on hyvin kohdennettu kasvokkainen kontakti

12.03.2015

Oikeat kontaktit ovat tehokkaan myyntityön edellytys ja kasvokkaiset kohtaamiset ainoa oikea tapa luoda yhteistyön edellyttämä luottamus. Suomessa uusi Stop+Go teollisuus & tekniikka -tapahtumakonsepti tarjoaa näytteilleasettajilleen ja kävijöilleen tuloksellisen myynnin lähtökohdat helposti ja lähellä.

Toinen Stop+Go -tapahtuma pidetään Vaasassa 6.–7. toukokuuta. Vuoden ensimmäisen tapahtuman kokemukset lupaavat hyvää: 93 prosenttia kävijöistä ja näytteilleasettajista aikoo tulla Stop+Go -tapahtumaan uudestaan, ja 90 prosenttia kävijöistä suosittelee sitä muille. Kyseessä on uudenlainen tapahtumakonsepti, jonka Expomark lanseerasi Suomessa.

– Tapahtumaan sijoitettu panos on pieni verrattuna sen hyötyyn. Sijoitus on jo maksanut meille itsensä takaisin. Haemme pitkäjänteistä yhteistyötä yrityskontaktien kanssa. Merkit sen onnistumiseksi ovat erittäin hyvät. Stop+Go:n kävijäkunta oli meille juuri oikeaa, tapasimme siellä kontakteja, jotka päättävät henkilöstöasioista yrityksissä. Osumaprosentti oli erinomainen, kertoo Staffpointin Länsi-Suomen myyntipäällikkö Antti Oikarinen.

Staffpoint osallistui helmikuiseen Turun Stop+Go -tapahtumaan, ja on mukana myös Vaasassa. Yritys tavoittelee näkyvyyttä ja paikallisia kohtaamisia niillä alueilla, joilla se toimii. Kohdennettu, paikallinen ja hyödyllinen

– Ilman myyntiä ei ole yrityksiä. Myynti on perusta yrityksen kasvulle. Kilpailu kovenee koko ajan. Myynniltä vaaditaan aktiivisuutta, jatkuvaa hereillä olemista ja taitoa löytää juuri oikeat kontaktit. Kasvokkainen kontakti on myyjän ykköstavoite, etenkin BtoB-puolella. Luottamusta ei pysty rakentamaan ilman kohtaamista. Niiden avulla saadaan aikaan suurimmat tulokset ja aitoa yhteistyötä, Oikarinen sanoo.

Toive kohdennettuun myyntiä tukevaan tapahtumaan tuli Expomarkin asiakkailta. Suuriin valtakunnallisiin tapahtumiin lähteminen on viime aikoina ollut vaikeampaa, kun yritysten avaintekijät ovat tiiviisti kiinni työssään. Lisäksi vaikkapa messujen laajassa valikoimassa aikaa kuluu paljon kiertelyyn todellisten kohtaamisten sijaan.

– Stop+Go:n tavoite ei ole olla suuri, vaan parhaiten kohdennettu, paikallinen, tehokas ja kunkin alueen toimijoita palveleva, Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi sanoo.

Stop+Go -tapahtumatila on suunniteltu niin, että jokainen kävijä kiertää kaikkien osastojen läpi ja keskustelemaan pysähtyminen on helppoa. Selkeillä osastoilla yritysten tuotteet ja viestit ovat hyvin esillä. Tapahtumaan osallistuminen on tehty vaivattomaksi ja edulliseksi. Riittää, että yrityksen edustajat saapuvat valmiiksi kalustetuille osastoille. Kävijoille Stop+Go on helposti saavutettava niin sijainnin kuin aikataulujen puolesta. Työpäivän voi aloittaa tapahtumassa jo kello 8.30, ja sisäänpääsy on maksuton. Alueen teollisuuden palvelua paikallisesti

Stop+Go -tapahtumapaikkakunniksi on valittu tekniikan ja teollisuuden alojen vahvoja paikkakuntia. Tapahtuma painottaa kunkin alueen teollisuuden aloja, Vaasassa erityisesti metalli-, elintarvike-, saha- ja energiateollisuutta. Tavoite on tuoda hyödylliset kontaktit näiden yritysten lähelle.

– Paikalla olevat yritykset haluavat tavata nimenomaan Vaasan alueen yritysten edustajia ja niiden ratkaisut palvelevat alueen vahvoja toimialoja. Siksi yritysten päättävät henkilöt tulevat mielellään paikalle. Näytteilleasettajille mukaan lähteminen on taatusti hyödyllistä, jos alue ja sen teollisuuden alat kiinnostavat, kuvaa Tomi Niemi.

Expomark tekee kontaktointia yritysten puolesta ja kutsuu päättäjiä paikan päälle. Se on palvelua, jonka näytteilleasettajat ovat ottaneet kiitollisina vastaan. Turun tapahtuman palautteessa todettiin, että Stop+Go on keino päästä kohtaamaan henkilöitä, joiden kanssa henkilökohtaisen tapaamisajan sopiminen on haastavaa.

– Stop+Go on järkevän kokoinen tapahtuma. Siellä ihmiset eivät vain kävele ohi, vaan ovat kiinnostuneita siitä mitä osastoilla on. Keskustelun aloittaminen on luontevaa. Paikalle saapui kontakteja, joita toivoimme tapahtumanjärjestäjän sinne kutsuvan, Staffpointin Antti Oikarinen sanoo.

Stop+Go Tekniikka&Teollisuus, 6.-7.5.2015 Botniahalli, Vaasa
Avoinna ke-to klo 8.30-16

Vuoden 2015 aikana Stop+Go-tapahtuma pidetään vielä Vaasassa, Kouvolassa ja Porissa.

www.stopandgo.fi

Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi
Antti Oikarinen, Myyntipäällikkö, StaffPoint Oy Länsi-Suomi, p. 0400 667 197, antti.oikarinen@staffpoint.fi

Expomark Oy järjestää teollisuuden ja terveydenhuoltoalan ammattitapahtumia yli 25 vuoden kokemuksella ja kuuluu Suomen Messut –konserniin.

Takaisin