Terveyden alan ammattilainen: Apuväline 2015 on tietopaketti sinulle

30.09.2015

Apuväline 2015 -messut 5.–7.11. tuo saman katon alle tuoreimman tiedon, tuotteet ja keskustelut apuvälineisiin ja arjessa selviämiseen liittyen. Kuva: Invalidiliitto ry

Apuväline 2015 on Suomen suurin esteettömyyden tapahtuma, joka esittelee uusimmat esteettömyyttä edistävät ratkaisut, teknologiat ja apuvälineet niin kotiin kuin hoitoalan ammattilaisten työhön. Messuilla on tarjolla runsaasti ideoita mm. kuntoutukseen, toimintaterapiaan ja työn ergonomiaan.

Kaikille avoimien messujen lisäksi tapahtuma on terveydenhuollon ammattilaisten tapahtuma. Se tarjoaa tukevan tietopaketin seminaari- ja tietoiskujen ohjelmalla. Messuilla ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Liikuntamaassa tapaat yli 200 apuväline-, kuntoutus-, hoiva- ja sosiaalialan näytteilleasettajaa.

Tietoa, taitoja ja ihmisläheisiä puheenvuoroja 

Tietoiskuissa on tarjolla muun muassa asiaa Kelan järjestämästä vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta (to 5.11. klo 14), toimivasta ja esteettömästä asumisesta eri elämänvaiheissa (la 7.11. klo 11) ja lapsiperheiden moniammatilllisesta kuntoutuksesta (la 7.11. klo 11.30). Esillä ovat myös mm. harvinaiset sairaudet, robotiikka, nykyaikaiset proteesit ja hoitotyön riskien arviointi.

Keskusteluissa kuullaan muun muassa PSHP apuvälineyksikön toimintaterapeutti Anne Ojalan ja 12-vuotiaan omaishoitaja Sari Riskumäen ajatuksia apuvälinepalveluista nyt ja tulevaisuudessa (to 5.11. klo 10.30). Fysioterapeutti ja entinen paraolympiaurheilija Päivi Tolppanen sekä SOLIAn vertaisohjaaja Jyry Loukiainen keskustelevat siitä, mitä kuntoutuksen jälkeen seuraa (la 7.11. klo 13).

Ammattilaisseminaarissa aiheet vaihtelevat aina neurologisesta kuntoutuksesta esteettömyyteen ja hankintalakiin. Basco Healthcaren Emiel Meijers luennoi englanniksi ortopedian ratkaisuista.

Myös ohjelmalavalla tapahtuu koko kolmen päivän ajan, mm. urheilu- ja harrastuslajien esittelyjä sekä luentoja apuvälineiden käytöstä, huollosta ja luovuttamisesta. Siellä keskustellaan mm. vamman vaikutuksesta parisuhteeseen, vammaisurheilusta, kuntoutuksesta ja hoitovälinealan käsitteistä.
Kuva: Invalidiliitto ry
“Vaikuttava kuntoutus ja oikeat apuvälineet tuovat yksilölle parempaa elämänlaatua, omatoimisuutta ja vähäisempää riippuvuutta muista ihmisistä. Hyödyt ovat yhtenäiset yhteiskunnan näkökulman kanssa”, toteaa HUS:n neurologian klinikan ylilääkäri, professori Aarne Ylinen. Hän luennoi Apuväline 2015 -ohjelmalavalla to 5.11. klo 12 kuntoutuksen tulevaisuuteen liittyen.

Koko tapahtuman ohjelman löydät tästä linkistä.

Vastaavaa kokonaiskatsausta apuvälineisiin ja esteettömyyteen ei ole tarjolla missään muualla Suomessa. Ammattilaisille on Apuväline 2015 -messuille vapaa pääsy rekisteröitymällä kävijäksi ennakkoon tapahtuman nettisivuilla, Kävijälle-valikon alta.

Lisätietoa, blogikirjoituksia ja tapahtuman ohjelma: www.apuvaline.info

Asiakaspalvelu:
Tiina Välimäki, projektikoordinaattori: 050 441 2482, tiina.valimaki@expomark.fi
Eini Ontronen, asiakaspalvelupäällikkö: 040 709 8334, eini.ontronen@expomark.fi

Kuvat: Invalidiliitto ry

Takaisin